Thuis organizer // Senioren organizer // Begeleidings organizer

Rust in huis, ruimte in je hoofd

Thuis organizer

Een opgeruimd huis geeft je een blij gevoel, zorgt voor rust en overzicht. Samen gaan we aan de slag om jouw spullen een logische plek te geven zodat je de ruimtes weer optimaal kunt benutten.

Het maakt niet uit hoe groot of klein je vraag is. Het kan gaan om een kast, zolder, woonkamer of het hele huis. Met een eenvoudige methode leer je snel en efficiënt opruimen. Je beslist zelf wat je bewaart, weggooit of weggeeft. We ordenen je spullen en gebruiken daarbij een indeling die voor jou handig en werkbaar is. Je spullen krijgen een vaste en logische plaats zodat je ze makkelijk (terug)vindt. Dit zal je uiteindelijk veel tijd en energie besparen. Er zal meer rust en ruimte ontstaan, ook in je hoofd.

Ook bij het op orde brengen van je persoonlijke administratie kan ik je van dienst zijn. Samen brengen we de administratie weer op orde op een manier die bij jou past en  weinig tijd kost zodat je zaken op tijd kunt afhandelen. Dit kunnen we ook toepassen op bestanden op je computer en je mail.

Indien gewenst kun je mij ook periodiek inhuren voor het bijhouden van de gezamenlijk opgezette administratie.

Spullen met een verhaal

Senioren organizer

Döstädning. Het is een Zweeds woord: Dö betekent ‘dood’ en städning betekent ‘opruimen’. Het woord betekent dat je nutteloze dingen wegdoet en je je huis netjes opruimt wanneer je denkt dat de tijd nadert om het tijdelijke voor het eeuwige te verwisselen.

( fragment uit het boek ‘Opruimen voor je dood gaat’, Margareta Magnusson)

Door het leven heen verzamelen we veel waardevolle spullen. Anderen weten wellicht niet van het bestaan van deze waardevolle spullen of kennen het verhaal erachter niet. Ik help u graag ervoor te zorgen dat uw dierbaren prettige herinneringen aan u kunnen bewaren.

Ook bied ik begeleiding bij het verhuizen naar een kleinere woning, het bijhouden van de administratie, bij de aanvraag van zorg of het coördineren van een verhuizing.

Mensen met een beperking

Begeleidings organizer

Beperkingen als AD(H)D, OCD, autisme, hersenletsel of een psychiatrische aandoening leveren in het dagelijkse leven extra uitdagingen op. Met name op het gebied van plannen, organiseren en structureren. Denk daarbij aan zaken als het plannen van dagelijkse activiteiten, het opgeruimd houden van het huis en het organiseren van de administratie.

Wanneer je mijn hulp inroept, breng ik samen met jou de huidige situatie in kaart, inventariseren we de knelpunten waarna ik oplossingen aan kan dragen. Ik kan je helpen bij het creëren van visueel overzicht, een weekplanning en het aanwennen van een dagritme. Daarnaast kunnen we samen kijken naar het logisch indelen en het op orde krijgen en houden van de diverse ruimten in huis. Ook kan ik begeleiding bieden bij het verkrijgen van inzicht in de administratie en het opzetten van een overzichtelijke administratie.

Ik heb inmiddels 17 jaar ervaring als persoonlijk begeleidster van mensen met een verstandelijke beperking waardoor ik de hulpvraag goed kan inschatten en ook langere begeleidingsvragen kan aannemen.

PGB

PGB-houders met een indicatie voor ‘begeleiding’ kunnen de diensten uit hun PGB bekostigen. Voor meer informatie over betaling uit PGB kun je terecht op de websites van je gemeente, Per Saldo of de Sociale Verzekeringsbank.

Structuur, orde & overzicht in ruimte & tijd